Меню Затваряне

ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПОЧИСТВАЩ МАТЕРИАЛ (purging compound)?

Какво е почистващ материал?

Почистващите материали (Purging compound) са продукти, специално създадени за почистване на машини за леене под налягане (injection moulding machines) и екструдери. Най-често са съставени от основен материал (база или основа) и други добавки, предназначени за почистване на шнека и цилиндъра на съответната машина. Почистващите материали се използват при смяна на цвят или суровината с която произвеждаме, отстраняване на отлагания, както и почистване на системи с топли дюзи (hot runner).

Цели при използването на почистващ материал:

Изполването на почистващи материали осигурява по-бързо и по-ефективно почистване на машината в сравнение с традиционните методи – например използването на висока температура. Специално е формулирано за почистване, докато чистата смола или регенерирането няма почистваща и почистваща сила. Тези материали са специално създадени за почистване, докато използването на  чист полимер при по-висока температура няма същия ефект.

  • Почистване на шнекове и цилиндри;
  • Смяна на цвят или материал – позволява по-бърза пренастройка на машината, отколкото използването на традиционния метод чрез почистване с натурален материал или млянка. Много от фирмите намилат технологичния отпадък с точни такава цел – почистване при смяна на цвят или материал;
  • Премахва отлагания по шнека и цилиндъра, които могат да доведат до призводството на некачествена продукция – например появата на чеерни точки по повърхността на изделията;
  • Предотвратява ненужното разглобяване за механично почистване на шнека и цилиндъра;
  • Почистване на топлоканални системи за леене;

Използването на почистващи материали се превърна в неразделна част при преработката на полимери във все по-конкурентната среда. Ефективността в производството и намаляването на разходите са от изключителна важност за фирмите преработващи пластмаси. Много производители на машини също препоръчват на клиентите си да използват почистващи материали, за да се поддържат машините за шприцоване и екструдерите в оптимално състояние.

Преимущества при използването на почистващ материал:

  • Намаляване времето за пренастройка на машините.
  • Намаляване времето на престой.
  • Намаляване на количеството брак.
  • Намаляване консумацията на основна суровина.

Вижте нашето предложение за почистващ материал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

BulgarianEnglishGerman